Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011-2012 Szabályok

2011.06.28

 

A Veszprém megyei Női Keresztpályás Bajnokság főbb szabályai!
2011/2012
 
A Bajnokság célja:A Bajnokság első sorban a Veszprém megyei amatőr labdarúgó hölgyek sportolási, versenyzési lehetőségének biztosítására, magasabb osztályba való lépésének megvalósítása, a sportegyesületek, szervezetek közötti sportbarátság elmélyítése, valamint a Veszprém megyei amatőr Női Labdarúgó válogatott megszervezése és versenyeztetése céljából jött létre.
A Bajnokság Felelős személyi szervezője: Gyenese Csaba
A Bajnokság lebonyolításáért felelős szervezet: Női Labdarúgó Club Ajka
A Felelős Szervezet és személyi vezetője: Egyeztetési és konzultációs kapcsolatot tart fenn a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetséggel. Többek között anevezésről, versenyszabályokról, díjazásokról, fegyelmi döntésekről, stb.
VMLSZ kapcsolat tartója: Csik Ferenc (VMLSZ Főtitkár)
A Bajnokságban, 2010-2011 bajnokságban részt vett csapatok:Badacsonytördemic, Tapolca, Dabronc, NLC – Ajka, Nyirespuszta, Csetény SE, JÁÉV SE Várpalota, Hárskút, Bakonyi Ászok SE, Szentgál, Balatonszőlős, Bakonynána.
 
Szabályok:
 A csapatoknak Nevezési díjat kell fizetni (2011. Július 20-ig)
A 2011-2012-es bajnokság Nevezési díja 12 000 Ft / csapat.
A nevezési díjat Gyenese Csaba 8400 Ajka Tűzoltó. u. 17 címre kell rózsaszín postautalványon feladni. A következő megjegyzéssel „Veszprém megyei női keresztpályás labdarúgó bajnokság, nevezési díj” A nevezési díjról természetesen számlát adunk.
A Játéktér nagysága: 60x40m-es füves pálya, ettől eltérni csak a rendelkezésre álló nagy pálya méreteihez igazodva lehet! (keresztpálya)
Kapu mérete:5X2m. A büntető területe: Mindkét kapufától az alapvonalon 9m-re kezdő körív vagy téglalapalakú terület.  A Büntető rúgást 9m-es vonalról végezzük el.
Felszerelés: Csapatonként egységes mez, rövidnadrág, sportszár. Cipő: gumi stoplis, salak vagy terem futballcipő lehet. Sípcsontvédő kötelező! Ékszereket le kell venni, vagy legalább le kell ragasztani. A leragasztást csak nem lógó ékszereknél lehet elfogadni. Hideg időben sapka, sál, kesztyű viselhető
Játékidő: 2x35 perc 10 perc szünettel!
Félpályás és Les szabály: nincs
Mérkőzés kezdése: Ha a mérkőzés kezdési időpontjától számított félórán belül sem érkezik meg a vendég vagy a hazai csapat, akkor a Játékvezető a jegyzőkönyvet megjelent csapat névsorával és a jelenlevő csapatvezető aláírásával, feltüntetve a várakozási idő leteltét, a végeredményt 3:0-s gólkülönbséggel a megjelent csapat javára könyveli el.
Ebben az esetben a meg nem jelent csapattól 1 pont levonásra kerül.
Mérkőzésenként: Maximálisan 14 játékos nevezhető
A Pályán levő játékosok száma csapatonként: 7+1fő. Cserélni folyamatosan lehet. A becserélt játékosnak meg kell várni, míg a lecserélt játékos elhagyja a játékteret. Rossz csere 5perc büntetéssel (sárgalap) jár. Ez idő alatt a cserét rontó játékos kapja a büntetést.
Egy mérkőzésen belül bármely játékos többször is helyet cserélhet a kapussal, de ez csak játékmegszakítás után történhet. Amit be kell jelenteni a játékvezetőnek.
Szabadrúgásnál, Szögletnél: 5m-re kell állni, Középkezdésből közvetlenül gól érhető el.
 Kirúgásnál: Az ellenfél játékosa a 9m vonaltól 2m-re helyezkedhet. (Nem kell a 9m vonaltól az 5m megadni vigye hátrább a labdát a kirúgást elvégző játékos)
Labdajátékba hozatala: Oldalról lehet dobni és rúgni is (oldalvonalon kívülről) Rúgásnál 2m-re kell állni az oldalvonaltól, dobásnál szintén 2m-re állhat a játékos. Ha az oldalról játékba hozott labda érintés nélkül jut, a kapuba a gól érvénytelen a kapus hozza játékba a labdát.
A kapus: Ha az alapvonalon megy ki a labda akkor a kapus kézből, kidobhatja, vagy a földről kirúghatja, (a büntető területet el kell hagyni a labdának). A kirúgást mezőnyjátékos is elvégezheti! Ha a büntető területet nem hagyja, el a labda akkor meg kell ismételni a játékba hozatalt! A kapusnak Kézből kirúgni csak védést követően szabad. A kapus gólt is szerezhet.
Hosszabbítás: Az első és a második félidő vége előtt is kb1 perccel jeleznie kell a játékvezetőnek a hosszabbítás mértékét!
Sárgalap esetén: 5perc büntetés jár, azt követően a vétkes játékos visszajöhet. A második sárga automatikusan piros lappal is jár. A jegyzőkönyv alapján a második sárgalap utáni piros lap automatikusan legalább 1 mérkőzésről való eltiltást von maga után.
Kiállítás: Ki kell állítani a játékost akkor is ha: Szándékosan megüti, leköpi, megrúgja, vagy folyamatosan trágár szavakkal illeti az ellenfelet, vagy a játékvezetőt!
A Kiállított játékosok eltiltásáról: A Fegyelmi Bizottság dönt.
Az Eltiltás mértéke: Általában egy- öt bajnoki mérkőzés tartamára szól az eset súlyosságától.
Ettől eltérni csak abban az esetben lehetséges, ha rendkívül súlyos halmozott szabálysértést követ el a sportoló vagy magatartásával viselkedésével megsérti akár a mérkőzés lefújását követően is a Játékvezetőt vagy az ellenfél játékosait vezetőit. Azt a játékost, aki megüti a játékvezetőt vagy az ellenfél játékosát vezetőjét vagy akár saját csapattagját fél év és 2 év közötti eltiltással kell súlytani. Az eltiltás mindenesetben a Veszprém megyei amatőr női keresztpályás bajnokságra vonatkozik. Abban az esetben is, ha a játékos egyesületet, (csapatot váltana).
Fegyelmi Bizottság: Elnök – Csóka Tibor, Bizottság tagjai: Várszegi József, Balogh István,
Janás Judit, Gyenese Csaba
Fegyelmi ügyben, óvásokban az érintet csapatvezető (k) nem szavazhat (nak). A döntéshez egyszeri többség 50% + 1 szavazat szükséges. Az ülésen a Bizottság akkor határozatképes, ha a bizottság tagjainak legalább 3/5-e jelen van. A Bizottság döntéséről jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyveket a Bizottság elnöke a Határozatok könyvében rögzíti (elhelyezi) A Döntésről a Bizottság elnöke levélben köteles értesíteni az érintett sportolókat, sportvezetőket, csapatokat.
Óvást beadni minden vitás esetben lehetséges. Amelyet a fegyelmi bizottság nem érintett tagjaihoz, e-mailben valamint Csóka Tibor Elnökhöz ajánlott levélben is el kell jutatni. Abban az esetben, ha a JÁÉV SE Várpalota is érintett az óvás tárgyában a levélben elküldött óvást Gyenese Csaba Felelős szervezőhöz kell címezni. Amennyiben a JÁÉV Se Várpalota és az NLC- Ajka csapata is érintett az ügyben a Fegyelmi bizottság tagjának Balogh Istvánnak kell az óvást eljutatni szintén ajánlott levélben Óvást csak a regisztrált csapatvezető tehet az esemény részletes ismertetésével, indoklásával.
Az óvás díja 4000Ft /óvás.
Az elkészített óváshoz mellékelni kell az óvási díj befizetését igazoló csekk másolatát. A Díjat postán, rózsaszín csekken Csóka Tibor 8100 Várpalota, Szabolcska M. 87 II/6 kell feladni
Biztonság:A rendező csapatnak, valamint a vendégcsapat vezetőjének kell biztosítani a mérkőzés zavartalan lefolyását, valamint a csapatok tagjainak, vezetőinek, játékvezetőnek a biztonságát. Verekedés esetén a mérkőzést le kell fújni! A csapatvezetőknek mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a rendbontás mihamarabb megszűnjön. A csapatoknak írásban kell beszámolni a történtekről! Ebben az esetben a vétkes csapat pontlevonással is sújtható! A rendbontásban kezdeményező annak megszüntetésére nem törekedő csapatvezető csapata a bajnokságból kizárható. Értékelve a Játékvezető jegyzőkönyvét is! Ez esetben csapatvezetői gyűlést kell tartani! (erre még nem volt példa)
Játékvezetés: A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik küldésükről a területileg illetékes játékvezető-küldők, gondoskodnak. A játékvezetődíj kb. 2-4000Ft/mérkőzés helyszíntől változhat megállapodás szerint. Levezetéséhez 1 fő játékvezető elegendő.
A Játékvezető a mérkőzést bármikor félbeszakíthatja, lefújhatja. A játékkal kapcsolatos döntései véglegesek, de gólt vonhat vissza, ha a labda még nem került újra játékba. Amennyiben a Játékvezető nem érkezne meg a mérkőzés kezdési időpontját követő fél óra elteltét követően sem, akkor a két csapat vezetőinek megegyezésével más személy helyettesítheti.
A bajnokságban játékengedély szükséges. Mindenki saját felelősségére játszik, a csapatoknak fényképes igazolványt kell készíteni minden játékos részére, amit sorszámmal kell ellátni. Tartalmaznia kell a játékos főbb adatait. Név, Szül év, hely anyja neve, lakcím. A játékengedélynek a „Veszprém Megyei Női Labdarúgó Bajnokság” pecsétjével a sportoló fotóját keresztezve el kell, hogy legyen látva. A Játékengedély csak személyazonosító igazolvánnyal vagy azt helyettesítő diákigazolvánnyal együtt érvényes.
Csapatnévsor: A bajnokságban nem szerepelhet NBI – ben, NBII –ben szereplő, vagy egyidejűleg más csapatban is szereplő játékos! Valamint 13. életévét be nem töltött személy.  Igazolni kell hogy a 13 életévet betöltötte. (személy igazolvány, vagy diákigazolvány, szülői engedélyt kérés esetén bemutatni)
Abban az esetben ha a játékos más csapatban is szerepel akkor minden olyan mérkőzés ahol pályára lépett törlésre kerül és az ellenfél kapja a 3 pontot 3:0 gólaránnyal. Függetlenült attól hogy erre mikor (bajnokság lezárásáig) derül fény. (fegyelmi bizottság dönt)
A bajnokságban Külföldi Állampolgár: is szerepelhet ebben az esetben, ha EU tagállamból érkezett elegendő a személyigazolvány vagy az útlevéllelt történő azonosítás. A játékengedélyen is kizárólag a hivatalos adatokat tudjuk elfogadni. (név, lakcím, anyja neve, születési idő stb.
A csapatnévsort 2011. 08. 01. -ig kell a szervezők részére eljuttatni. Név, szül hely, idő, anyja neve, lakcím, szem ig. szám.  Az új nevek leadásánál csapatvezetők kötelesek a személyazonosító okmány és a lakcímkártya másolatát is mellékelni, ennek hiányában a regisztráció nem lehetséges.
Csapatonként a névsort a Játékvezetők megkapják!  A mérkőzés előtt vagy azt követően is lehetősége van a csapatvezetőknek az ellenfél játékosainak azonosítására kérni a játékvezetőt. A Játékvezető ezt a Játékengedélyek és a személyi okmányok egyeztetésével végzi el. Abban az esetben, ha a név, születési idő, anyja neve, lakcím nem egyezik, a játékos a mérkőzésen nem szerepelhet.
Amennyiben valamely csapat tagja, tagjai személy igazolvánnyal nem tudják igazolni magukat és a mérkőzésen pályára lépnek az igazolatlan szerepeltetésnek számít. Amennyiben a személy igazolvánnyal leigazolt csapatlétszám eléri a minimális versenylétszámot 6főt akkor a csapat köteles kizárólag a leigazolt játékosokkal a mérkőzést lejátszani. Ha ezt a létszámot nem éri el a leigazolt játékosok száma, akkor a mérkőzés Óvás alatt kerül megrendezésre.
Gyakorlatilag tét nélküli barátságos mérkőzésnek tekinthető.
Igazolatlan szerepeltetés esetén a vétkes csapat eredményét töröljük, az ellenfél kapja a 3pontot 3:0-s gólkülönbséggel! Ez mellett további 3pont kerül levonásra a vétkes csapattól! A többszörösen visszaeső csapat kizárja magát a bajnokságból.
A megye kupákat, érmeket biztosít! 1-3 helyezett kupát Csapatonként legalább 20db érmet
és legalább 2db. Különdíjat
A Bajnokságban: Igazolni, új csapatnévsort leadni 2011. augusztus. 01 –ig. kell megtenni. illetve ezt követően a folyamatos igazolás lehetősége biztosított, amennyiben az igazolt játékos abszolút kezdő (nem volt még csapata) illetve az előző egy évben nem lépett pályára más egyesület színeiben illetve nincs nyilvántartva más egyesületnél.
Ha az újonnan igazolt játékos, előzőleg egy másik csapatban sportolt akkor az előző egyesület, vagy csapat nevét és elérhetőségét is meg kell adni.(2011. 08. 01-ig) Az új Csapatában csak akkor szerepelhet, ha a régi egyesülethez nem köti szerződés (Pl.: Amatőr sportolói szerződés). Az így szerepeltettet játékos csapata 0:3 gólkülönbséggel elveszíti azokat a mérkőzéseket ahol az érvénytelenül benevezett játékosát szerepeltette.
Példa: Ha „y” egyesületből „x” egyesületbe igazol egy játékos úgy, hogy az előző egyesülethez amatőr sportolói szerződés, vagy más egyéb szerződés, feltétel köti. Ha ez fenn áll, akkor a játékost szerepeltetni kívánó csapat mind addig nem szerepeltetheti új játékosát, míg az előző egyesülete nem igazolja, hogy a sportoló átigazolásához hozzájárul.
 
A mérkőzést le kell fújni: Ha valamely csapat 5főre fogyatkozik! Ha valamely csapat úgy érkezik a mérkőzésre, hogy nincs, meg az 6fő akkor a fél órás várakozás után le kell fújni a mérkőzést! A megfelelő létszámmal rendelkező csapat kapja a 3pontot 3 : 0-s gólkülönbséggel. Rossz időjárás esetén: nagy köd, vihar, stb. illetve a pálya alkalmatlansága esetén le kell fújni a mérkőzést, és újra kell játszatni!
A Mérkőzések időpontjának alkalmatlanságáról, megváltoztatásáról a versenykiírást követő 10 napon belül az érdekelt csapatok egyeztessenek. (2011. 08. 01.-ig) illetve tavaszi szezon kezdete előtt 2012 02 28-ig. Az új időpontot írásban vagy telefonon tudatni kell a szervezőkkel! Ezt követően kapják meg a versenykiírást a játékvezető küldök. A már véglegesített időpontokat újból megváltoztatni a kiirt, mérkőzés időpontját megelőzően legalább 7nappal korábban kell kérni. Ha valamely csapat 7 nappal korábban kéri a módosítást az ellenfél köteles együtt működni. Ebben az esetben módosítási díjat nem kell fizetni.
A hét napon belül kért módosításokat csak 3000Ft díj ellenében kérhetnek a csapatvezetők, még akkor is, ha a csapatok ebben megegyeznek. A módosítási díjat az időpont változtatást kérő csapatnak kell befizetni, legkésőbb a mérkőzés időpontját követő 8 munkanapon belül. A mennyiben a díjat nem fizeti be, a mérkőzés eredményét töröljük. A mérkőzés eredményétől függetlenül a halasztást nem kért csapat kapja a 3 pontot 3:0 gólkülönbséggel, ez mellett a halasztást kérő csapat további 3 pont levonással számolhat.
Az eredeti kiírástól visszalépő csapat a mérkőzés elmaradásáért felel. Amennyiben új időpontot nem tudnak leegyeztetni a 3pont azt a csapatot, illeti, aki az eredeti időponttól nem tért el!
Hét napon belül kért módosítást el kell fogadnia az ellenfélnek, ha ezt pálya hiány miatt vagy pálya használhatatlansága miatt kérik (a pálya használhatatlanságáról a játékvezető dönt) ebben az esetben a módosítást kérő csapat kötelezhető igazolás bemutatására, amelyben igazolni kell a sportcentrum vagy pálya üzemeltetővel, hogy a sportpálya leterheltsége miatt (magasabb prioritású bajnoki vagy egyéb rendezvény) a sportpályát nem tudják biztosítani.. Az igazolást bemutatni csak abban az esetben kell, ha az ellenfél csapatvezetője azt kéri, ha az igazolást nem tudják bemutatni, akkor az ellenfél nem köteles a módosítást elfogadni.
Egyéb esetekben: A mérkőzés során a játékvezető dönt a hatályos szabályok alapján. További vitás esetekben a Fegyelmi Bizottság dönt. Egyéb esetekben a sporttörvény, a polgári törvénykönyv szabályai rendelkezései az irányadóak.
Várjuk a nevezéseket!
 
Megbízott szervező:
 
 Gyenese Csaba
 8400 Ajka Tűzoltó u.17.
+36 70 / 315 - 4201                                                                 
 E-mail: gyenesecsaba@freemail.hu                                                                                            
 noifociajka@gmail.com           
 
 
 
Veszprém 2011. 05. 26.
A Veszprém megyei Női Keresztpályás Bajnokság főbb szabályai!
2011/2012
 
A Bajnokság célja:A Bajnokság első sorban a Veszprém megyei amatőr labdarúgó hölgyek sportolási, versenyzési lehetőségének biztosítására, magasabb osztályba való lépésének megvalósítása, a sportegyesületek, szervezetek közötti sportbarátság elmélyítése, valamint a Veszprém megyei amatőr Női Labdarúgó válogatott megszervezése és versenyeztetése céljából jött létre.
A Bajnokság Felelős személyi szervezője: Gyenese Csaba
A Bajnokság lebonyolításáért felelős szervezet: Női Labdarúgó Club Ajka
A Felelős Szervezet és személyi vezetője: Egyeztetési és konzultációs kapcsolatot tart fenn a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetséggel. Többek között anevezésről, versenyszabályokról, díjazásokról, fegyelmi döntésekről, stb.
VMLSZ kapcsolat tartója: Csik Ferenc (VMLSZ Főtitkár)
A Bajnokságban, 2010-2011 bajnokságban részt vett csapatok:Badacsonytördemic, Tapolca, Dabronc, NLC – Ajka, Nyirespuszta, Csetény SE, JÁÉV SE Várpalota, Hárskút, Bakonyi Ászok SE, Szentgál, Balatonszőlős, Bakonynána.
 
Szabályok:
 A csapatoknak Nevezési díjat kell fizetni (2011. Július 20-ig)
A 2011-2012-es bajnokság Nevezési díja 12 000 Ft / csapat.
A nevezési díjat Gyenese Csaba 8400 Ajka Tűzoltó. u. 17 címre kell rózsaszín postautalványon feladni. A következő megjegyzéssel „Veszprém megyei női keresztpályás labdarúgó bajnokság, nevezési díj” A nevezési díjról természetesen számlát adunk.
A Játéktér nagysága: 60x40m-es füves pálya, ettől eltérni csak a rendelkezésre álló nagy pálya méreteihez igazodva lehet! (keresztpálya)
Kapu mérete:5X2m. A büntető területe: Mindkét kapufától az alapvonalon 9m-re kezdő körív vagy téglalapalakú terület.  A Büntető rúgást 9m-es vonalról végezzük el.
Felszerelés: Csapatonként egységes mez, rövidnadrág, sportszár. Cipő: gumi stoplis, salak vagy terem futballcipő lehet. Sípcsontvédő kötelező! Ékszereket le kell venni, vagy legalább le kell ragasztani. A leragasztást csak nem lógó ékszereknél lehet elfogadni. Hideg időben sapka, sál, kesztyű viselhető
Játékidő: 2x35 perc 10 perc szünettel!
Félpályás és Les szabály: nincs
Mérkőzés kezdése: Ha a mérkőzés kezdési időpontjától számított félórán belül sem érkezik meg a vendég vagy a hazai csapat, akkor a Játékvezető a jegyzőkönyvet megjelent csapat névsorával és a jelenlevő csapatvezető aláírásával, feltüntetve a várakozási idő leteltét, a végeredményt 3:0-s gólkülönbséggel a megjelent csapat javára könyveli el.
Ebben az esetben a meg nem jelent csapattól 1 pont levonásra kerül.
Mérkőzésenként: Maximálisan 14 játékos nevezhető
A Pályán levő játékosok száma csapatonként: 7+1fő. Cserélni folyamatosan lehet. A becserélt játékosnak meg kell várni, míg a lecserélt játékos elhagyja a játékteret. Rossz csere 5perc büntetéssel (sárgalap) jár. Ez idő alatt a cserét rontó játékos kapja a büntetést.
Egy mérkőzésen belül bármely játékos többször is helyet cserélhet a kapussal, de ez csak játékmegszakítás után történhet. Amit be kell jelenteni a játékvezetőnek.
Szabadrúgásnál, Szögletnél: 5m-re kell állni, Középkezdésből közvetlenül gól érhető el.
 Kirúgásnál: Az ellenfél játékosa a 9m vonaltól 2m-re helyezkedhet. (Nem kell a 9m vonaltól az 5m megadni vigye hátrább a labdát a kirúgást elvégző játékos)
Labdajátékba hozatala: Oldalról lehet dobni és rúgni is (oldalvonalon kívülről) Rúgásnál 2m-re kell állni az oldalvonaltól, dobásnál szintén 2m-re állhat a játékos. Ha az oldalról játékba hozott labda érintés nélkül jut, a kapuba a gól érvénytelen a kapus hozza játékba a labdát.
A kapus: Ha az alapvonalon megy ki a labda akkor a kapus kézből, kidobhatja, vagy a földről kirúghatja, (a büntető területet el kell hagyni a labdának). A kirúgást mezőnyjátékos is elvégezheti! Ha a büntető területet nem hagyja, el a labda akkor meg kell ismételni a játékba hozatalt! A kapusnak Kézből kirúgni csak védést követően szabad. A kapus gólt is szerezhet.
Hosszabbítás: Az első és a második félidő vége előtt is kb1 perccel jeleznie kell a játékvezetőnek a hosszabbítás mértékét!
Sárgalap esetén: 5perc büntetés jár, azt követően a vétkes játékos visszajöhet. A második sárga automatikusan piros lappal is jár. A jegyzőkönyv alapján a második sárgalap utáni piros lap automatikusan legalább 1 mérkőzésről való eltiltást von maga után.
Kiállítás: Ki kell állítani a játékost akkor is ha: Szándékosan megüti, leköpi, megrúgja, vagy folyamatosan trágár szavakkal illeti az ellenfelet, vagy a játékvezetőt!
A Kiállított játékosok eltiltásáról: A Fegyelmi Bizottság dönt.
Az Eltiltás mértéke: Általában egy- öt bajnoki mérkőzés tartamára szól az eset súlyosságától.
Ettől eltérni csak abban az esetben lehetséges, ha rendkívül súlyos halmozott szabálysértést követ el a sportoló vagy magatartásával viselkedésével megsérti akár a mérkőzés lefújását követően is a Játékvezetőt vagy az ellenfél játékosait vezetőit. Azt a játékost, aki megüti a játékvezetőt vagy az ellenfél játékosát vezetőjét vagy akár saját csapattagját fél év és 2 év közötti eltiltással kell súlytani. Az eltiltás mindenesetben a Veszprém megyei amatőr női keresztpályás bajnokságra vonatkozik. Abban az esetben is, ha a játékos egyesületet, (csapatot váltana).
Fegyelmi Bizottság: Elnök – Csóka Tibor, Bizottság tagjai: Várszegi József, Balogh István,
Janás Judit, Gyenese Csaba
Fegyelmi ügyben, óvásokban az érintet csapatvezető (k) nem szavazhat (nak). A döntéshez egyszeri többség 50% + 1 szavazat szükséges. Az ülésen a Bizottság akkor határozatképes, ha a bizottság tagjainak legalább 3/5-e jelen van. A Bizottság döntéséről jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyveket a Bizottság elnöke a Határozatok könyvében rögzíti (elhelyezi) A Döntésről a Bizottság elnöke levélben köteles értesíteni az érintett sportolókat, sportvezetőket, csapatokat.
Óvást beadni minden vitás esetben lehetséges. Amelyet a fegyelmi bizottság nem érintett tagjaihoz, e-mailben valamint Csóka Tibor Elnökhöz ajánlott levélben is el kell jutatni. Abban az esetben, ha a JÁÉV SE Várpalota is érintett az óvás tárgyában a levélben elküldött óvást Gyenese Csaba Felelős szervezőhöz kell címezni. Amennyiben a JÁÉV Se Várpalota és az NLC- Ajka csapata is érintett az ügyben a Fegyelmi bizottság tagjának Balogh Istvánnak kell az óvást eljutatni szintén ajánlott levélben Óvást csak a regisztrált csapatvezető tehet az esemény részletes ismertetésével, indoklásával.
Az óvás díja 4000Ft /óvás.
Az elkészített óváshoz mellékelni kell az óvási díj befizetését igazoló csekk másolatát. A Díjat postán, rózsaszín csekken Csóka Tibor 8100 Várpalota, Szabolcska M. 87 II/6 kell feladni
Biztonság:A rendező csapatnak, valamint a vendégcsapat vezetőjének kell biztosítani a mérkőzés zavartalan lefolyását, valamint a csapatok tagjainak, vezetőinek, játékvezetőnek a biztonságát. Verekedés esetén a mérkőzést le kell fújni! A csapatvezetőknek mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a rendbontás mihamarabb megszűnjön. A csapatoknak írásban kell beszámolni a történtekről! Ebben az esetben a vétkes csapat pontlevonással is sújtható! A rendbontásban kezdeményező annak megszüntetésére nem törekedő csapatvezető csapata a bajnokságból kizárható. Értékelve a Játékvezető jegyzőkönyvét is! Ez esetben csapatvezetői gyűlést kell tartani! (erre még nem volt példa)
Játékvezetés: A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik küldésükről a területileg illetékes játékvezető-küldők, gondoskodnak. A játékvezetődíj kb. 2-4000Ft/mérkőzés helyszíntől változhat megállapodás szerint. Levezetéséhez 1 fő játékvezető elegendő.
A Játékvezető a mérkőzést bármikor félbeszakíthatja, lefújhatja. A játékkal kapcsolatos döntései véglegesek, de gólt vonhat vissza, ha a labda még nem került újra játékba. Amennyiben a Játékvezető nem érkezne meg a mérkőzés kezdési időpontját követő fél óra elteltét követően sem, akkor a két csapat vezetőinek megegyezésével más személy helyettesítheti.
A bajnokságban játékengedély szükséges. Mindenki saját felelősségére játszik, a csapatoknak fényképes igazolványt kell készíteni minden játékos részére, amit sorszámmal kell ellátni. Tartalmaznia kell a játékos főbb adatait. Név, Szül év, hely anyja neve, lakcím. A játékengedélynek a „Veszprém Megyei Női Labdarúgó Bajnokság” pecsétjével a sportoló fotóját keresztezve el kell, hogy legyen látva. A Játékengedély csak személyazonosító igazolvánnyal vagy azt helyettesítő diákigazolvánnyal együtt érvényes.
Csapatnévsor: A bajnokságban nem szerepelhet NBI – ben, NBII –ben szereplő, vagy egyidejűleg más csapatban is szereplő játékos! Valamint 13. életévét be nem töltött személy.  Igazolni kell hogy a 13 életévet betöltötte. (személy igazolvány, vagy diákigazolvány, szülői engedélyt kérés esetén bemutatni)
Abban az esetben ha a játékos más csapatban is szerepel akkor minden olyan mérkőzés ahol pályára lépett törlésre kerül és az ellenfél kapja a 3 pontot 3:0 gólaránnyal. Függetlenült attól hogy erre mikor (bajnokság lezárásáig) derül fény. (fegyelmi bizottság dönt)
A bajnokságban Külföldi Állampolgár: is szerepelhet ebben az esetben, ha EU tagállamból érkezett elegendő a személyigazolvány vagy az útlevéllelt történő azonosítás. A játékengedélyen is kizárólag a hivatalos adatokat tudjuk elfogadni. (név, lakcím, anyja neve, születési idő stb.
A csapatnévsort 2011. 08. 01. -ig kell a szervezők részére eljuttatni. Név, szül hely, idő, anyja neve, lakcím, szem ig. szám.  Az új nevek leadásánál csapatvezetők kötelesek a személyazonosító okmány és a lakcímkártya másolatát is mellékelni, ennek hiányában a regisztráció nem lehetséges.
Csapatonként a névsort a Játékvezetők megkapják!  A mérkőzés előtt vagy azt követően is lehetősége van a csapatvezetőknek az ellenfél játékosainak azonosítására kérni a játékvezetőt. A Játékvezető ezt a Játékengedélyek és a személyi okmányok egyeztetésével végzi el. Abban az esetben, ha a név, születési idő, anyja neve, lakcím nem egyezik, a játékos a mérkőzésen nem szerepelhet.
Amennyiben valamely csapat tagja, tagjai személy igazolvánnyal nem tudják igazolni magukat és a mérkőzésen pályára lépnek az igazolatlan szerepeltetésnek számít. Amennyiben a személy igazolvánnyal leigazolt csapatlétszám eléri a minimális versenylétszámot 6főt akkor a csapat köteles kizárólag a leigazolt játékosokkal a mérkőzést lejátszani. Ha ezt a létszámot nem éri el a leigazolt játékosok száma, akkor a mérkőzés Óvás alatt kerül megrendezésre.
Gyakorlatilag tét nélküli barátságos mérkőzésnek tekinthető.
Igazolatlan szerepeltetés esetén a vétkes csapat eredményét töröljük, az ellenfél kapja a 3pontot 3:0-s gólkülönbséggel! Ez mellett további 3pont kerül levonásra a vétkes csapattól! A többszörösen visszaeső csapat kizárja magát a bajnokságból.
A megye kupákat, érmeket biztosít! 1-3 helyezett kupát Csapatonként legalább 20db érmet
és legalább 2db. Különdíjat
A Bajnokságban: Igazolni, új csapatnévsort leadni 2011. augusztus. 01 –ig. kell megtenni. illetve ezt követően a folyamatos igazolás lehetősége biztosított, amennyiben az igazolt játékos abszolút kezdő (nem volt még csapata) illetve az előző egy évben nem lépett pályára más egyesület színeiben illetve nincs nyilvántartva más egyesületnél.
Ha az újonnan igazolt játékos, előzőleg egy másik csapatban sportolt akkor az előző egyesület, vagy csapat nevét és elérhetőségét is meg kell adni.(2011. 08. 01-ig) Az új Csapatában csak akkor szerepelhet, ha a régi egyesülethez nem köti szerződés (Pl.: Amatőr sportolói szerződés). Az így szerepeltettet játékos csapata 0:3 gólkülönbséggel elveszíti azokat a mérkőzéseket ahol az érvénytelenül benevezett játékosát szerepeltette.
Példa: Ha „y” egyesületből „x” egyesületbe igazol egy játékos úgy, hogy az előző egyesülethez amatőr sportolói szerződés, vagy más egyéb szerződés, feltétel köti. Ha ez fenn áll, akkor a játékost szerepeltetni kívánó csapat mind addig nem szerepeltetheti új játékosát, míg az előző egyesülete nem igazolja, hogy a sportoló átigazolásához hozzájárul.
 
A mérkőzést le kell fújni: Ha valamely csapat 5főre fogyatkozik! Ha valamely csapat úgy érkezik a mérkőzésre, hogy nincs, meg az 6fő akkor a fél órás várakozás után le kell fújni a mérkőzést! A megfelelő létszámmal rendelkező csapat kapja a 3pontot 3 : 0-s gólkülönbséggel. Rossz időjárás esetén: nagy köd, vihar, stb. illetve a pálya alkalmatlansága esetén le kell fújni a mérkőzést, és újra kell játszatni!
A Mérkőzések időpontjának alkalmatlanságáról, megváltoztatásáról a versenykiírást követő 10 napon belül az érdekelt csapatok egyeztessenek. (2011. 08. 01.-ig) illetve tavaszi szezon kezdete előtt 2012 02 28-ig. Az új időpontot írásban vagy telefonon tudatni kell a szervezőkkel! Ezt követően kapják meg a versenykiírást a játékvezető küldök. A már véglegesített időpontokat újból megváltoztatni a kiirt, mérkőzés időpontját megelőzően legalább 7nappal korábban kell kérni. Ha valamely csapat 7 nappal korábban kéri a módosítást az ellenfél köteles együtt működni. Ebben az esetben módosítási díjat nem kell fizetni.
A hét napon belül kért módosításokat csak 3000Ft díj ellenében kérhetnek a csapatvezetők, még akkor is, ha a csapatok ebben megegyeznek. A módosítási díjat az időpont változtatást kérő csapatnak kell befizetni, legkésőbb a mérkőzés időpontját követő 8 munkanapon belül. A mennyiben a díjat nem fizeti be, a mérkőzés eredményét töröljük. A mérkőzés eredményétől függetlenül a halasztást nem kért csapat kapja a 3 pontot 3:0 gólkülönbséggel, ez mellett a halasztást kérő csapat további 3 pont levonással számolhat.
Az eredeti kiírástól visszalépő csapat a mérkőzés elmaradásáért felel. Amennyiben új időpontot nem tudnak leegyeztetni a 3pont azt a csapatot, illeti, aki az eredeti időponttól nem tért el!
Hét napon belül kért módosítást el kell fogadnia az ellenfélnek, ha ezt pálya hiány miatt vagy pálya használhatatlansága miatt kérik (a pálya használhatatlanságáról a játékvezető dönt) ebben az esetben a módosítást kérő csapat kötelezhető igazolás bemutatására, amelyben igazolni kell a sportcentrum vagy pálya üzemeltetővel, hogy a sportpálya leterheltsége miatt (magasabb prioritású bajnoki vagy egyéb rendezvény) a sportpályát nem tudják biztosítani.. Az igazolást bemutatni csak abban az esetben kell, ha az ellenfél csapatvezetője azt kéri, ha az igazolást nem tudják bemutatni, akkor az ellenfél nem köteles a módosítást elfogadni.
Egyéb esetekben: A mérkőzés során a játékvezető dönt a hatályos szabályok alapján. További vitás esetekben a Fegyelmi Bizottság dönt. Egyéb esetekben a sporttörvény, a polgári törvénykönyv szabályai rendelkezései az irányadóak.
Várjuk a nevezéseket!
 
Megbízott szervező:
 
 Gyenese Csaba
 8400 Ajka Tűzoltó u.17.
+36 70 / 315 - 4201                                                                 
 E-mail: gyenesecsaba@freemail.hu                                                                                            
 noifociajka@gmail.com           
 
 
Veszprém 2011. 05. 26